Home » De meeste calorieën verbrand je met deze 10 sporten

De meeste calorieën verbrand je met deze 10 sporten

door de Redactie van MNLK

Met een glimlach op mijn gezicht las ik deze top 10 en zag ik dat mijn favoriete sporten op #1 en #2 staat; vechtsport! Al bijna 10 jaar lang doe ik aan boksen, kickboksen, padstraining, zaktraining, MMA, sparren en (Braziliaans) jiu-jitsu. Het is de beste workout als je het mij vraagt wat betreft allround trainen. Het verbrand tevens ook de meeste calorieën per uur!

Je hele lijf wordt in de strijd gegooid en je cardio gaat er gigantisch op vooruit. En geloof me, een uur lang sparren in de zaal of op de mat is de meest intense workout die je kan doen. Ik zeg; try it and you will love it!

De top 10

  1. Braziliaans Jiu Jitsu (randori) – 880 calorieën per uur
  2. Boksen – 800 calorieën per uur
  3. Squash – 748 calorieën per uur
  4. Roeien op een meer – 740 calorieën per uur
  5. Hardlopen op de weg – 700 calorieën per uur
  6. Zwemmen – 680 calorieën per uur
  7. Hockey – 650 calorieën per uur
  8. Voetbal – 612 calorieën per uur
  9. Fietsen – 604 calorieën per uur
  10. Fitness – 590 calorieën per uur

Ik prefereer persoonlijk bokstraining. Het verbrand flink wat calorieën en je kan lekker los gaan met sparren of stoten op de bokszak. Trek je boksschoenen aan en verbrand met plezier 800 calorieën per uur!

Check ook: Mijn eigen workoutschema voor de komende 8 weken

Lees ook